Вітаю всіх вчителів математики! У моєму блозі ви зможете знайти корисну інформацію для вас та вашої повсякденної роботи. Надсилайте свої власні матеріали, розповідайте про події, які відбуваються у ваших школах і вони будуть опубліковані. Щоб отримати доступ до папок та файлів, зареєструйте, будь ласка, власний акаунт, або ввійдіть, якщо ви користувач Google. Сподіваюсь на підтримку, влучні коментарі та зауваження.


вівторок, 9 березня 2021 р.

Про нову освітню програму

      В січні для громадського обговорення педагогам МОН пропонувало ПРОЄКТ ТИПОВОЇ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ ДЛЯ 5-9 КЛАСІВ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ (про що я повідомляла у минулих дописах). І от, НАКАЗОМ МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ ВІД 19 ЛЮТОГО 2021 Р. № 235 цю програму затверджено. 
        Було багато дискусій (тут) щодо перевантаження учнів, про "не ті" предмети тощо, але наказ прийнято. Тож з 01 вересня 2022 року учні, які почали вчитись у НУШ, матимуть 5 годин математики на тиждень. Все-таки - це невелика перемога для нас вчителів. Наступним кроком буде розробка навчальної програми. Сподіваюсь, що вона буде збалансована і не перевантажена, бо тоді цих п'ять годин знову стане замало. Важливо, щоб додаткова година дала можливість вчителю відводити час на проведення нестандартних, креативних уроків, на яких учні пізнавали б красу математики, проводили дослідження, проводили проекти.

Немає коментарів:

Дописати коментар