Вітаю всіх вчителів математики! У моєму блозі ви зможете знайти корисну інформацію для вас та вашої щоденної роботи. Надсилайте свої власні матеріали, розповідайте про події, які відбуваються у ваших школах і вони будуть опубліковані. Щоб отримати доступ до папок та файлів, зареєструйте, будь ласка, власний акаунт, або ввійдіть, якщо ви користувач Google. Сподіваюсь на підтримку, влучні коментарі та зауваження. Також для донатів на підтримку роботи автора, функціонування блогу та придбання власних розробок картка Приватбанку 5168 7456 7880 4755


четвер, 18 жовтня 2018 р.

Присуджено чергову Філдсівську премію!

      Новим володарем найпрестижнішої премії в царині математики – медалі Філдса – став професор Боннського університету Петер Шольце.
         Цю премію також називають "Нобелівською премією для математиків". Вручення найпрестижнішої нагороди в галузі математики відбулося в серпні на міжнародному математичному конгресі в Ріо-де-Жанейро.
       30-річний Шольце, який став професором вже у 24 роки, займається дослідженнями в галузі арифметичної й алгебраїчної геометрії. Попри видатне досягнення, Петер Шольце не вважає, що він близький до завершення своїх досліджень. "Існує нескінченна кількість проблем, - зазначив математик на конгресі в Ріо-де-Жанейро. - Щойно ти вирішуєш одну, з'являється десять інших".
              Шольце став другим представником Німеччини, котрий отримав Медаль Філдса. У 1986 році її удостоївся Ґерд Фалтінґс, який нині очолює Математичний інститут Макса Планка у Бонні. Престижна премія вручається кожні чотири роки математикам, які не старші 40 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар