Вітаю всіх вчителів математики! У моєму блозі ви зможете знайти корисну інформацію для вас та вашої щоденної роботи. Надсилайте свої власні матеріали, розповідайте про події, які відбуваються у ваших школах і вони будуть опубліковані. Щоб отримати доступ до папок та файлів, зареєструйте, будь ласка, власний акаунт, або ввійдіть, якщо ви користувач Google. Сподіваюсь на підтримку, влучні коментарі та зауваження. Також для донатів на підтримку роботи автора, функціонування блогу та придбання власних розробок картка Приватбанку 5168 7456 7880 4755


пʼятниця, 19 квітня 2019 р.

Вчителі математики підводили підсумки

      17 квітня 2019 року відбувся районний семінар вчителів математики на тему: "Фестиваль методичних ідей. Про підготовку та організацію ДПА з математики у 9-х та 11-х класах".
     Щороку вчителі, які атестуються, презентують свої власні напрацювання, щоб поділитись досвідом з колегами, а також перейняти досвід інших колег. Свої напрацювання презентували двоє вчителів: Дідич Наталія Іванівна, вчитель Кошелівської ЗОШ І-ІІ ст., та Селиська Мирослава Василівна, вчитель Драгівської ЗОШ І-ІІІ ст.
     Дідич Н. І. поділилась з присутніми своїм досвідом по організації, проведенні та перевірці самостійних робіт учнів. Зокрема Наталія Іванівна звернула увагу на функції самостійної роботи, навела їх види, форми, додала цікаві приклади самостійних робіт у різних класах та методи їх оцінювання. Далі Наталія Іванівна запропонувала присутнім вчителям побути в ролі учнів класу та провела з ними математичний диктант по підготовці до ЗНО, на прикладі якого можна було опрацювати запропоновану нею методику. Такий вид роботи надзвичайно зацікавив присутніх, пожвавих їх, що є дуже цікавим етапом роботи з вчителями.
     Не менш цікавим був виступ і вчителя Селиської М. В. Мирослава Василівна розповіла про "Розвиток критичного мислення на уроках математики", що є дуже важливим для сучасного учня. Вчителька навела характеристики критичного мислення, умови, які необхідно створити для його розвитку, методи навчання математики у структурі уроку критичного мислення тощо. Далі також навела чудові приклади та методики, які вона використовує для розвитку критичного мислення та продемонструвала їх на практиці у певних розділах з математики: дослідницький метод, метод поступового ускладнення, гра "Куточки" та ін.
      Друга частина семінару була присвячена ДПА з математики. Методист РМК Шеверя М. Й. надала перелік нормативних документів, які регламентують проведення ДПА та разом з присутніми опрацювали методичні рекомендації щодо її проведення. 
     Також Марина Йосипівна ознайомила вчителів з іншими нормативними документами, які важливі в роботі вчителя математики та подякувала всім членам РМО вчителів математики за роботу у поточному 2018-2019 н.р.










Немає коментарів:

Дописати коментар