Вітаю всіх вчителів математики! У моєму блозі ви зможете знайти корисну інформацію для вас та вашої щоденної роботи. Надсилайте свої власні матеріали, розповідайте про події, які відбуваються у ваших школах і вони будуть опубліковані. Щоб отримати доступ до папок та файлів, зареєструйте, будь ласка, власний акаунт, або ввійдіть, якщо ви користувач Google. Сподіваюсь на підтримку, влучні коментарі та зауваження. Також для донатів на підтримку роботи автора, функціонування блогу та придбання власних розробок картка Приватбанку 5168 7456 7880 4755


середа, 10 квітня 2019 р.

Звіт про проведення тижня математики у ЗЗСО Хустського району - 2019!

Відповідно до плану роботи РМК відділу освіти, молоді та спорту Хустської РДА з метою розвитку творчості учнів, узагальнення й поширення передового педагогічного досвіду у ЗЗСО Хустського району з 18 по 22 березня 2019 року проведено тематичний предметний тиждень математики.
Робота педагогів була спрямована на сприяння розвитку інтересу учнів до предмету, формування наукового світогляду, розширення й поглиблення знань, умінь і навичок учнів, забезпечення належних умов для виявлення і розвитку творчої активності учнів.
Учителі математики мали можливість удосконалити науково-методичний рівень, професійну майстерність, збагатити власний досвід, обмінятись власними методиками для удосконалення навчального процесу.
Тиждень традиційно починався та завершувався урочистою лінійкою з залученням дирекції школи. Учні отримували грамоти, подяки, призи.
Упродовж предметного тижня математики проведено багато заходів. Традиційними серед них були: «День народження числа Пі» (14 березня) та ММК «Кенгуру-2019» (21 березня). Також відбулись математичні конкурси, турніри, квести, брейн-ринги, ярмарки, КВН, конференції, вікторини. Для наймолодших конкурс малюнків, загадок, казок. Розв’язувались головоломки, ребуси, та багато-багато цікавих задач. Старшокласники випускали стінгазети, оформлювали тематичні фотозони. Всі учні готували виставки робіт на математичну тематику. На уроках учні та вчителі проводили біографічні хвилинки, цікаві хвилинки, новини, логічні паузи, переглядали відео, читали вірші. Вчителі проводили відкриті уроки та майстер-класи.
Серед найцікавіших були наступні заходи:
1.    Математичний КВК "Математика і моя майбутня професія", Боронявська ЗОШ І-ІІІ ст.
2.    Конкурс «Міс  Математика», Вишківська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1
3.    Інтелектуальна гра «Клуб мудрої сови», Данилівський НВК
4.    Математичне шоу «Останній герой», Золотарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
5.    Квест «Пошук математичних скарбів», Кошелівська ЗОШ І-ІІІ ст.
6.    «Науковий пікнік» в  Крайниківській ЗОШ І-ІІІ ст.
7.    Гра в 1-му класі «Танграм», «Математичний планшет», Нижньобистрівська ЗОШ І-ІІІ ст.
8.    Урок-подорож "У пошуках скарбів геометрії", Нижньоселищенська ЗОШ І-ІІІ ст.
9.    Радіолінійка "Цікаві факти з життя математиків", Сокирницька ЗОШ І-ІІІ ст.
10. Математичний аукціон – розпродаж речей – геометричних фігур (5-9 кл.), Забрідська ЗОШ І-ІІІ ст.
11. Гра для найрозумніших «О, відмінник» (5-9 класи), Монастирецький НВК.
Багато заходів проведено у школах, які неможливо всі перерахувати. Але головне – важливо приділяти увагу й позакласній роботі в школі. Адже багато учнів розкриваються в позаурочний час зовсім з іншого боку, а комусь ще більше прививається любов до предмету, бо учні розуміють її витоки, її суть.
Всі проведені заходи були якісними, цікавими, креативними, ефективними. Також бажано продовжувати залучати до підготовки і проведення тижня всіх учнів школи.
Висловлюється подяка всім вчителям математики району та їх дирекціям за яскравий, насичений, пізнавальний предметний тиждень.
Бажаю подальших здобутків і в наступний навчальний рік.
Пропоную Вашій увазі переглянути фото-відео звіт зі шкіл, у якому можна побачити себе😃 та почерпнути досвід своїх колег.
                     М. Шеверя


              Частина 1                                          Частина 2             

Немає коментарів:

Дописати коментар